Новак Джокович завърши годината с нова победа на заключителния турнир на АТП, след като спечели със 7-5 и 6-3 срещу третия поставен Каспер Рууд в Торино. 

За сърбина титлата е първа във финалната надпревара за годината от 2015-а насам и общо 6-а в кариерата, с което той се изравни с Роджър Федерер. 

35-годишният Джокович стана най-възрастният шампион в турнира, а и получи чек за рекордните 4,7 милиона долара, след като спечели всичките си мачове. 

„7 години са дълго време. В същото време да спечеля турнира след толкова голяма пауза, прави победата ми още по-хубава. Бях нервен, но съм радостен, че затворих мача и то с ас. Бях агресивен и съм  доволен от играта си“ заяви Ноле. 

Късен пробив даде на Джокович предимство в първия сет, а след това проби и в 4-ия гейм на втората част, след което стигна и до успеха. 

За Рууд това бе 4-и загубен голям финал през 2022-а след Маями, Ролан Гарос и Ю Ес Оупън. Новак  пък приключи сезона със серия от 18-1, след като взе титлите в Тел Авив и Астана. Той записа общо 5 триумфа.